Angerlo H 299
Bingerdenseweg 19, 6986 CE te Angerlo

Omschrijving

PORTIERSWONING. Portierswoning op T-vormige grondslag onder twee-delig met grijze pannen gedekt zadeldak uit 1893, geplaatst aan het begin van de oprijlaan naar Huis Bingerden. Het naar de oprijlaan gekeerde voorste gedeelte is witgepleisterd. Het tegen de oostzijde aangebouwde achterste gedeelte is wit geschilderd.

Ingangs(west-)zijde: centraal de voordeur met enkel-ruits bovenlicht. Links en rechts hiervan een schuifvenster met 6-ruitsindeling aan weerszijden van luiken voorzien met in het hart een rode rechthoek met een witte bies en een groene omlijsting. Op het scheidingsniveau van de beganegrond en eerste verdieping vier muurankers in de vorm van de cijfers 1893. De centrale travee is tot de nok van de eerste verdieping doorgetrokken en is overkapt met een haaks op het aansluitende dak gesitueerd zadeldak; op de eerste verdieping een 4-ruits venster met in de topgevel een ronde nis. Linker zijgevel: beganegronds een 6-ruits schuifvenster met luiken, op de eerste verdieping een schuifvenster met 4-ruitsindeling en in de topgevel een ronde nis als aan de voorgevel. Rechter zijgevel: op de beganegrond een 12-ruits venster bestaande uit een drie venstervlakken omlijstend kozijn met centraal een 6-ruits venster en aan weerszijden een slank venster met 3-ruitsindeling. Op de eerste verdieping en in de topgevel een venster en nis als in de linker zijgevel. Aan de rechterzijde van de achtergevel van het achterste gedeelte van de portierswoning op de beganegrond een 6-ruits schuifvenster met luiken,waaronder een keldervenster met diefijzer. Op de eerste verdieping twee kozijnen met luiken met halfrond bovenlicht, waarin 2 diagonale roeden een venster in 3 ruiten geleden. In de topgevel een ronde nis als aan voorgevel. Rechter (zuid-)gevel van het achterste gedeelte: drie vensters met 6-ruitsindeling, waarvan het middelste venster iets kleiner is dan de overige twee vensters. Linker gevel van het achterste gedeelte: een schuifvenster met 6-ruitsindeling en met luiken.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)