Angerlo H 299
Bingerdenseweg 17, 6986 CE te Angerlo

Omschrijving

BOERDERIJ GROOT BINGERDEN. In rode baksteen opgetrokken boerderij uit 1884 onder met rode pannen gedekt afgeknot schilddak, met centraal aan de achter(oost-)zijde een rode bakstenen deel uit 1914 onder met zwarte pannen gedekt zadeldak met wolfseind. De kozijnen van de vensters van de boerderij zwenken aan de bovenzijde naar opzij en aan de zijkanten naar onderen rechthoekig uit. De boerderij ontstond door een verbouwing van een alhier geplaatst koetshuis, die wederom wellicht ter plekke van een oude hofstede Oud Bingerden was gesitueerd.

Voor(west-)gevel: in vier traveeën gelede gevelpartij met vier schuifvensters met 3-ruitsindeling. De gevel wordt door een kroonlijst (met simaaslijst) afgesloten, die aan de andere gevels van de boerderij omgaat. Rechter gevel: aan de linker zijde een venster als aan de voorgevel en rechts een deur met enkel-ruits bovenlicht. Boven de deurpartij een hardstenen plakette met de tekst: "Groot Bingerden 1884". Linker gevel: twee vensters als aan de voorgevel. Noordgevel van de deel: zes brede vensters met 3-ruitsindeling. Zuidgevel: identieke vensterindeling als aan noordgevel.