Angerlo H 176
Bij Bingerdenseweg 10, 6986 CE te Angerlo

Omschrijving

STALGEBOUW RECHTS VAN BOERDERIJ KROONESTEIN GELEGEN. Rode bakstenen stalgebouw uit de 19e eeuw onder rieten wolfsdak, waarvan de onderste schilden met rode pannen zijn gedekt. De nok is van rode vorstpannen voorzien.

Voor(ZO-)zijde: centraal een halfronde dubbele poort met in de rechter poortdeur een getoogd winket. Aan weerszijden een halfronde deur, waarvan de rechter deur is dichtgetimmerd. Rechter gevel: vijf brede rechthoekige vensters met 3 door T-balkvormige roeden gelede ruiten. Achtergevel: centraal een halfronde dubbele poort met aan weerszijden een halfronde dubbele deur. Tussen de laatstgenoemde deuren en de poort een klein halfrond venster met 2-ruitsindeling; het rechter venster is thans met een rooster dichtgezet. Linker gevel: vijf brede rechthoekige vensters met 3 door T-balkvormige roeden geleden ruiten.