Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
459700
Complexnummer
458927 - Bingerden
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82862/87
Kadastrale aanduiding
Angerlo H 176
Bij Bingerdenseweg 10, 6986 CE te Angerlo

Omschrijving

STALGEBOUW LINKS VAN BOERDERIJ KROONESTEIN GELEGEN. Rode bakstenen stalgebouw uit de 19e eeuw onder rieten wolfsdak, waarvan de onderste schilden met rode pannen zijn gedekt. De nok is van rode vorstpannen voorzien.

Voor(ZO-)zijde: centraal een halfronde dubbele poort. Aan weerszijden een halfronde dubbele deur, die beide zijn dichtgetimmerd. Rechter gevel van links naar rechts: een nieuw venster en een nieuwe deur, drie getoogde 9-ruits vensters, een aanbouw van recente datum en twee getoogde 9-ruits vensters. Achtergevel:centraal een halfronde dubbele poort met aan weerszijden een halfronde deur. Tussen de laatstgenoemde deuren en de poort een klein halfrond venster, waarvan het linker een 7-ruitsindeling vertoont; het rechter venster is thans met een rooster dichtgezet. De achtergevel is door middel van twee steunberen aan weerszijden uitgebouwd. Linker gevel: zes getoogde 6-ruits vensters, waartussen alternerender wijze vijf halfronde luiken zijn geplaatst.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 458927. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M)