Bij Bloemendalstraat 5, 6291 CL te Vaals

Omschrijving

BAKSTENEN TRAP. Rode bakstenen trap van 6 treden in de ZO-hoek van de historische aanleg, die naar het tegen de achtermuur van het park gesitueerde langwerpige smalle rechthoekige bordes leidt. De trap, die in de tweede helft van de 19e eeuw werd gebouwd, is nog deels van de originele bekleding van slakken voorzien en maakte deel uit van een ornamentele compositie met ondermeer een rustica-formatie van slakken en enkele trappen op de overgang van het park van Blumenthal en het park ten zuidoosten hiervan (thans openbaar park); deze compositie is thans nauwelijks meer herkenbaar.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen