Anloo R 597
Hagenend 3, 9465 TS te Anderen

Omschrijving

In aanleg 18e-eeuwse boerderij met achterbaander en aangebouwde schaapskooi. Het zich aan een zijde naar achteren toe verbredende hoofdgebouw wordt gedekt door een afgewolfd rieten schilddak met uilebord en toef aan achterzijde, tegen gedeeltelijk vernieuwde topgevel met restanten van vlechtingen aan voorzijde; topschoorsteen en schoorsteen op scheiding woon- en bedrijfsgedeelte; windveren; staafankers. Het woongedeelte voorzien van opgeklampte deur met bovenlicht, zesruitsschuifvensters en getraliede keldervensters, het bedrijfsgedeelte van opgeklampte baander en staldeuren en onder meer lichtgetoogde stalvensters. De aangebouwde in aanleg mogelijk eveneens nog 18e-eeuwse schaapskooi opgetrokken deels uit steen, deels uit hout en gedekt door een rieten aan voorzijde even afgewolfd schilddak met toef; opgeklampte deuren. Op het gedeeltelijk nog met keitjes bestrate erf stookhok onder pannengedekt zadeldakje, deur, venster.