Bergen Noord-Holland A 2726
Bij Meerweg 1, 1861 MC te Bergen (NH)

Omschrijving

Brug met gemetselde, licht inwaarts geknikte zijmuren die in het midden een wigvormige spaarnis bezitten met rechtop gemetselde vulling en die aan de uiteinde een afgerond, neergaand verloop vertonen - oorspronkelijk toegang gevend tot de in 1922 verbrande villa "Tamelone" - waarbij inmiddels ook het houten toegangshek is verdwenen - ontworpen in 1917-18 door P.L. Kramer in Amsterdamse Schoolstijl als onderdeel van het villapark "Meerwijk". Gemetselde boogbrug met voor Amsterdamse Schoolstijl kenmerkende plastische vormen en bijzondere metsel-details en van belang als onderdeel van het als een geheel opgezette villapark met stilistisch verwante villa's op initiatief van de Amsterdamse tegelhandelaar A. Heystee.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen