Dalen H 649
Noordenveldseweg 3, 7754 NZ te Wachtum

Omschrijving

Aardig gelegen en samengesteld 19e eeuw BOERDERIJCOMPLEX bestaande uit boerderij met achterbaander en varkenskot. Het hoofdgebouw is opgetrokken uit grauwe rode steen en wordt gedekt door een rieten wolfdak met uilebord aan achterzijde. Schoorsteen, windveren, staafankers. Het woongedeelte is uitgerust met onder meer lichtgetoogde zesruitschuifvenster en twee liggende zoldervensters in de linkerzijde; de detaillering der rechterzijgevel weinig oorspronkelijk; behoudens rechtgesloten opgeklampte deur met bovenlicht, rechtgesloten opkamervenstertje en twee dito keldervensters. Het bedrijfsgedeelte is uitgerust met twee rechtgesloten stalvensters met gietijzeren tracering in de zijgevels en rechtgesloten opgeklampte staldeuren getoogde opgeklampte baanderdeuren met loopdeur in de achtergevel. Windveren, staafankers. Op het deels nog met keitjes bestrate erf een uit baksteen opgetrokken varkenskot met stookhok onder (thans met golfplaat bedekt) zadeldak tussen met hout beschoten topgevels met windveren; rechtgesloten opgeklampte staldeuren met getoogde stalvensters.