Deventer E 8247
Deventer E 8246
Graaf van Burenstraat 9, 7411 RT te Deventer

Omschrijving

In aanleg mogelijk ouder en kleiner, doch omstreeks het midden van de 19e eeuw vermoedelijk vergroot WOONHUIS, opgetrokken uit gedeeltelijk gepleisterde baksteen op onderkeldering (souterrain) en gedekt door een met pannen belegd schilddak met schoorsteen in een der zijschilden.

De voorgevel gepleisterd en regelmatig ingedeeld door classicistisch aandoende pilasters met verdiepte velden op basement. Het souterrain voorzien van vijf stel gekoppelde ramen en toegankelijk door middel van een deur met aardig gietijzeren rooster, uitgespaard in een zes treden tellende dubbele naar de bel-etage leidende hardstenen kwartslag trap met hardstenen bordes en gietijzeren balustrade. De bel-etage toegankelijk door middel van een dubbele deur, eveneens met aardige gietijzeren roosters, te weerszijden waarvan respectievelijk twee en drie zesruitsschuiframen, oorspronkelijk met luiken. Op de verdieping zes vierruitsramen. Hardstenen stoep op straatniveau.

Omvangrijk, in aanleg mogelijk ouder en kleiner, doch omstreeks het midden van de 19de eeuw vergroot, woonhuis met in classicistische trant gepleisterde voorgevel, souterrain, dubbele hardstenen trap en bel-etage en hardstenen stoep op straatniveau van belang uit een oogpunt van bouw- en architectuurgeschiedenis.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)