Dwingeloo M 512
Lhee 68, 7991 PJ te Dwingeloo

Omschrijving

In aanleg 18e eeuwse boerderij onder rieten schilddak met uilebord aan achterzijde, tegen topgevel met schoorsteen waarop jaartal 1746 en vlechtingen aan voorzijde; schoorsteen op scheiding woon- en bedrijfsgedeelte; de voorgevel met bepleisterde plint, 19e eeuwse zesruitsschuifvensters, rechthoekige en ronde vensters; staafankers.

Het woongedeelte der linkerzijgevel voorzien van 19e eeuwse bepleistering met getrokken banden; deur met bovenlicht en zesruitsschuifvensters. De zijgevels voorzien van deur- en vensteropeningen van verschillende soort en grote baanderdeuren met vierruitsvensters; de achtergevel deels opgetrokken uit baksteen en deels beschoten met hout en bekleed met riet.

Op het met keitjes bestrate erf grote deels uit houten delen opgetrokken, deels met stro beklede schuur onder rieten schilddak tegen met riet beklede topgevel met uilebord.