Emmen
Emmen

Aantrekkelijk gelegen 19e-eeuws BOERDERIJCOMPLEX bestaande uit hoofdgebouw en in aanleg nog 18e-eeuwse gedeeltelijk vernieuwde grote bijschuur.

De boerderij met achterbaander onder rieten wolfdak met uilebord; windveren, staafankers, spatlijst. Het woongedeelte vernieuwd en uitgerust met niet-oorspronkelijke deuren en vensters; het bedrijfsgedeelte voorzien van getoogde baanderdeuren, staldeuren, vierkante en getoogde stalvensters; liggende zoldervensters.

De schuur opgetrokken deels uit baksteen, deels uit hout met riet-bekleding en gedekt door een rieten schilddak tegen rechte met riet beklede topgevel met toef; deuren en vensters van verschillende soort en afmeting.

JaHeirweg67814 TDEmmen
NeeHeirweg57814 TDEmmen