Gulpen H 7
Gulpen H 8
Kampsweg 76, 6271 PD te Gulpen

Omschrijving

In oorsprong 18e-eeuwse VAKWERK-BOERDERIJ op L-vormige plattegrond, zonder verdieping en onder met blauwe Hollandse pannen gedekte zadeldaken.

Het woongedeelte (nok I straat) is inclusief het stijl- en regelwerk witgeverfd, met uitzondering van de in schoon metselwerk opgetrokken, aan de straat gelegen kopgevel; het vakwerk heeft voor het merendeel met leem gevulde vakken; het vakwerk van de noord-westgevel is voor een klein gedeelte vervangen door metselwerk; in de gevels spaarzaam aangebrachte, kleine vensters en een opgeklampte deur met bovenlicht in de noord-oostgevel.

Het noord-westelijk deel van het schuurgedeelte is hoofdzakelijk opgetrokken uit schoon metselwerk en blokken mergel; het zuid-oostelijk deel (XIX) uit baksteen en met baksteen gevuld vakwerk; het laatstgenoemde deel heeft in de noord-westgevel hoge, rechtgesloten deeldeuren. De boerderij is nog als zodanig in gebruik.

Vanwege de constructie, de hoofdvorm, de bescheiden gevelopeningen en het behoud van de oorspronkelijke functie een vrij gaaf en representatief voorbeeld van een 18e eeuwse vakwerkboerderij en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde.