Kruisstraat 2 A, 7981 AR te Diever
Kruisstraat 2 B, 7981 AR te Diever
Kruisstraat 2 C, 7981 AR te Diever

Omschrijving

Grote in aanleg nog 18e eeuwse boerderij met zijbaander onder rieten wolfdak met uilebord tegen topgevel met vlechtingen aan voorzijde; topschoorsteen, windveren, staafankers. Het woongedeelte ondermeer uitgerust met (niet oorspronkelijke) deur met bovenlicht en zesruitsschuifvensters; alle rechtgesloten en met halfsteens rollaag; halverwege het van waterlijsten voorziene topgevelveld twee kleine driehoekig gesloten lichtopeningen. Het jongere bedrijfsgedeelte uitgerust met opgeklampte baander deuren en dito staldeuren en halfrondgesloten en lichtgetoogde stalvensters met gietijzeren tracering; opgeklampt hooiluik. Op het gedeeltelijk met keitjes bestrate erf eveneens jonger bakhuisje onder (thans met golfplaten gedekt) zadeldak met windveren; staafankers; opgeklampte deur en getoogde vensters met gietijzeren tracering.