Diever I 369
Kastanjelaan 18, 7981 ND te Diever

Omschrijving

In aanleg nog 18e eeuwse boerderij met zijbaander onder rieten schilddak met uilebord tegen gedeeltelijk vernieuwde topgevel met vlechtingen aan voorzijde; topschoorsteen, knelplanken, staafankers. Het woongedeelte uitgerust met onder meer deur met fraai snijraam, zesruitsschuifvensters en keldervenster met tralies; in de vernieuwde top halfrondgesloten 19e eeuwse vensters met gietijzeren tracering. Het eveneens gedeeltelijk vernieuwde bedrijfsgedeelte uitgerust met opgeklampte staldeuren en rechthoekige stalvensters; alle rechtgesloten en met 1/2 steens rollaag. Op het erf houten schuur onder rieten schilddak en met opgeklampte deuren en uit baksteen opgetrokken stookhok onder pannengedekt zadeldak met topschoorsteen; opgeklampte deur; vierruitsvensters. Beide objecten van jonger datum dan het hoofdgebouw.