Havelte N 362
Midden 78, 8351 HJ te Wapserveen

In aanleg vermoedelijk eind 18e eeuwse BOERDERIJ met zijbaander en aangebouwd stookhokje.

Het hoofdgebouw opgetrokken uit grauwe baksteen en gedekt door een rieten aan voorzijde afgewolfd schilddak met uilebord aan achterzijde; topschoorsteen; lage plint; staafankers. De 19e eeuwse voorgevel met vlechtingen uitgerust met eind 18e eeuwse (?) rechtgesloten 15-ruitsschuifvensters met opgeklampte luiken, 12-ruitsschuifvenster boven opkamer; getralied keldervenster en opgeklampte deur met kussenpanelen en bovenlicht met eenvoudig snijwerk; twee vierkante zoldervensters.

De gedeeltelijk vernieuwde zijgevels uitgerust met (deels niet oorspronkelijke) staldeuren en -vensters; baanderdeuren met loopdeur.

Aangebouwd mogelijk nog eind 18e eeuws stookhokje onder pannengedekt zadeldakje met windveren; vierruitsvenster; deur.