46740 - Huis te Manpad
Heemstede C 5078
Bij Herenweg 9, 2105 MB te Heemstede

Omschrijving

HOOFDINRIJHEK. Hek (XVIIIb) met vier met natuursteen beklede pijlers (waarvan de twee binnenste versierd met blokwerk en verdiepte panelen), bekroond door vazen met deksels (waarvan de twee binnenste ieder voorzien van vier vrouwenkopjes), tussen de pijlers smeedijzeren spijlenhekken met gezwenkte bovenzijden, de twee buitenste vast, het binnenste bestaande uit twee draaibare vleugels. Tegen de buitenzijde van elke buitenpijler een uit- en ingezwenkt dievenhek.

Het hek is geplaatst op een dam in de ringsloot, die bekleed is met bakstenen, door natuurstenen platen afgedekt, uit- en ingezwenkte keermuren, waarop met de buitenpijlers verbonden ijzeren balustraden.

Voor het hek aan de buitenzijde twee natuurstenen schamppalen in de vorm van door palmetten bekroonde kanonslopen.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen