46740 - Huis te Manpad
Heemstede C 5078
Herenweg 7, 2105 MB te Heemstede

Omschrijving

KOETSHUIS MET DIENSTWONING. Verdiepingloos gebouw (XVIIIb) aan het voorplein, op plattegrond in de vorm van een boogzwik, gedekt door een schilddak met dakkapellen, de gevels bekroond door een omlopende lijst en voorzien van hoeklisenen.

In de kopgevel inrijdeuren in door (halve) vazen bekroonde omlijsting en in de naar het voorplein gekeerde, concave gevel een middenrisaliet, voorzien van een rondboognis waarin een zandstenen beeld van Diana op gezwenkte sokkel; voor de risaliet een portiek, bestaande uit twee zandstenen toscaanse zuilen op hoge sokkels die een naar voren springend, van een gesneden Louis XIV-bekroning voorzien deel van de daklijst dragen. Schuifvensters met vaste middendorpel, waarin een 12-ruits roedenverdeling, evenals de 4-ruitsbovenlichten boven de deur XIX A.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.