46740 - Huis te Manpad
Heemstede C 565
Heemstede C 566
Heemstede C 5078
Heemstede C 567
Manpadslaan 3, 2105 MA te Heemstede

Omschrijving

VOORMALIGE ORANGERIE MET DIENSTWONINGEN. Verdiepingloos gebouw (XVIIIb, later gewijzigd) onder asymmetrisch zadeldak.

Zeven traveeën brede voorgevel met gootlijst op klossen, vier geblokte lisenen en dito deuromlijsting; in de buitenste vensters met vaste tussendorpel een 48-ruits roedenverdeling en in de overige vensters en de beglaasde deur een empire roedenverdeling.

Aansluitend op en in het verlengde van de voorgevel te weerszijden een door middel van neerwaarts lopende uit- en inzwenkingen naar buiten toe geleidelijk lager wordende tuinmuur.

De opkamer aan de achterzijde heeft vier vensters met 36-ruitsklapramen en luiken; een gelijke roedenverdeling bevindt zich in de bovenlichten van de deuren in de linkerzijgevel. De overige vensters hebben 12-ruitsschuiframen en luiken, en de deuren in de rechterzijgevel 4-ruitsbovenlichten.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.