46757 - Vosbergen
Vosbergerweg 37, 8181 JK te Heerde
Vosbergerweg 39, 8181 JK te Heerde

MOLENAARSHUIS in de vorm van een boerderij van het T-huistype met middenlangsdeel.

Woongedeelte onder met zwarte gesmoorde hollandse pannen gedekt schilddak, dat op de nokuiteinden schoorstenen draagt; omlopende lijst met klossen. Voorgevel met symmetrische indeling in vijf assen. Vensters in voor- en zijgevel voorzien van 6-ruitsschuiframen en luiken. Het achterdeel gedekt deels met rode pannen, deels met zwarte pannen. Op de linkerhoek stichtingssteen met het jaartal 1830. 6-ruitsschuiframen uit de bouwtijd; voordeur en daarboven gelegen dakkapel begin 20e eeuw. Het huis, dat behoorde bij een in 1870 gesloopte papiermolen in de Kamperbeek, is als blikvanger geplaatst in de as van de zuidelijk flanklaan van het hoofdgebouw.