Cadier en Keer B 1207
Dorpsstraat 45, 6267 AA te Cadier en Keer

Omschrijving

Midden 18e eeuws vakwerkhuis (oorspronkelijk boerderij) op L-vormige plattegrond, zonder verdieping en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken.

De witgeverfde kopgevel aan de straat is opgetrokken in baksteen en mergel, heeft een zwarte plint, op de begane grond twee 6-ruits vensters en op de verdieping twee 4-ruits vensters, waartussen een beeldnisje.

De vakwerkgevels hebben een grotendeels zwarte, stenen voet, zwart geteerd stijl- en regelwerk, witgeverfde en met leem gevulde vakken en kleine ongedeelde vensters.

In het voormalige schuurgedeelte (evenwijdig aan de straat) hoge deeldeuren.

Vanwege de constructie, de hoofdvorm en de bescheiden gevelopeningen een vrij gaaf en representatief voorbeeld van 18e eeuwse vakwerkbouw en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde.