Markelo M 740
Bij Klemmerweg 4, 7475 TM te Markelo

Vroeg 19e-eeuwse of mogelijk nog iets oudere SCHUUR bij niet beschermenswaardige boerderij.

Deels uit gepotdekselde houten delen, deels uit steen opgetrokken schuur onder deels met pannen, deels met riet gedekt schilddak; karakteristieke hoge inrijdeuren onder rietgedekt driezijdig schilddakje in een der zijgevels; lage deuren; liggende vensters.

Vroeg 19e-eeuws of mogelijk nog iets oudere schuur van belang wegens ouderdom en de het gebied typerende karakteriserende vormgeving.

Zie tevens de overwegingen bij het Koninklijk besluit no 10 van 14 augustus 1985 inzake het voornemen tot plaatsing op de lijst, alsmede,de Uitspraak van de Afdeling voor de geschillen van bestuur van de Raad van State ingevolge de Tijdelijke wet Kroongeschillen no G10.88.0005.22.88 van 4 januari 1989 inzake de plaatsing op de vastgestelde lijst.