Stationstraat 312, 6361 BH te Nuth

Omschrijving

Ten dele uit 1750 (vakwerk), ten dele uit 1840 (schoon metselwerk) daterende gesloten Limburgse HOEVE met verdieping bij het woongedeelte en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken.

Aan de straatzijde (zuidzijde) het in schoon metselwerk opgetrokken, drie vensterassen brede woongedeelte (met de nok evenwijdig aan de straat) met gepleisterde voet; in de zuidgevel hardstenen kozijnen rond de 8-ruits vensters en de dubbele paneeldeur met bovenlicht in het midden op de begane grond en hardstenen onder- en bovendorpels bij de 6-ruits vensters op de verdieping 6-ruits vensters; tegen de westgevel het aan de straatzijde in schoon metselwerk (met gepleisterde plint) opgetrokken en aan de noordzijde open, overkapte poortgebouw (met de nok evenwijdig aan de straat) met getoogde inrijpoort.

Aansluitend hierop aan de westzijde een vakwerkschuur (nok haaks op de straat), waarvan het vakwerk van de westgevel en een klein gedeelte van de oostgevel vervangen is door baksteen; zwart stijl- en regelwerk en wit geverfde, met leem gevulde vakken.

Aan de noordzijde een vijf traveeën lange vakwerkschuur (met de nok evenwijdig aan de straat) met afwisselend rechte en geknikte spantbenen; vakwerk in de zuidgevel voor een kleine gedeelte vervangen door baksteen; in de zuidgevel hoge, rechtgesloten deeldeuren en een uit de bouwtijd daterende staldeur.

Aan de oostzijde een lage in schoon metselwerk opgetrokken schuur (nok haaks op de straat) en een in schoon metselwerk opgetrokken aanbouw van het woongedeelte met verdieping (nok haaks op de straat); in de aanbouw op de begane grond een grote, gemetselde bakoven.