's-Graveland B 2818
Leeuwenlaan 42, 1243 KB te 's-Graveland

Omschrijving

BRUG. Vaste brug ten zuidwesten van het huis over de scheisloot tussen Jaglust en de voormalige buitenplaats Heilust. Het uit houten delen geconstrueerde brugdek heeft smeedijzeren leuningen, bestaande uit dunne staanders met handlijsten en andreaskruisvormig geplaatste staven. De brug werd in omstreeks 1930 geplaatst ter vervanging van een stenen rondboogbrug met stoeppaal-vormige stenen pijlers, waartussen kettingen. Een foto uit ca. 1870 geeft en beeld van deze oorspronkelijke brug (foto in coll. Foto- en tekeningenarchief van de R.d.M.Z.), die al staat aangegeven op de kaart uit 1833 van Jagtlust.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen