's-Graveland B 2819
Leeuwenlaan 42, 1243 KB te 's-Graveland

Omschrijving

MOESTUINMUUR. Uit verticale houten delen samengestelde muur, deels van een stenen onderdorpel voorzien, die de moestuin aan de noord-, oost-, west-, en deels zuidzijde rechthoekig begrenst. De muur wordt aan de bovenzijde afgesloten door een enkel enigszins schuin liggend deel afgesloten. De muur, die op de kaart van Jagtlust uit 1833 staat aangegeven, dateert waarschijnlijk uit 1824: de bouwdatum van de stenen druivenkas aan de noordzijde van de moestuin. De combinatie van materiaalsoort en ouderdom maakt deze muur bijzonder in Nederland (houten schuttingen komen ook voor op de buitenplaatsen Den Berg (Dalfsen) en Schatzenburg (Dronrijp).

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen