's-Graveland B 2819
Leeuwenlaan 42, 1243 KB te 's-Graveland

Omschrijving

WESTELIJKE DRUIVENKAS. Rode bakstenen druivenkas met een achterwand van verticale houten delen. De kas is in 12 ruimten verdeeld en is door de originele trekruiten beglaasd. In de achterwand van de kas bevindt zich de volgende inscriptie:"A I B 1824". Het zijn de initialen van Adriana Jacoba Backer, dochter van de toenmalige eigenaar van Jagtlust Teunis Helmich Backer, en de stichtingsdatum van de kas. De kas is aan de westzijde van de hoofdingang naar de moestuin gesitueerd. Oorspronkelijk vormde de achterwand van de kas ook de beëindiging van de moestuin aan deze zijde. De thans tegen de achterwand gesitueerde gereedschapsschuur, die ter plaatse van een oudere schuur werd opgesteld, is van recente datum en voor de bescherming van ondergeschikte betekenis.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen