Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
46849
Complexnummer
329885 - Kiefhoek
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82963/66
Kadastrale aanduiding
Charlois F 4132
Kleine Lindtstraat 10, 3073 RE te Rotterdam

Omschrijving

EENGEZINSWONING. De kubusvormige woningen zijn aaneengerijd in langgerekte bouwstroken zonder aanbouwen, opgetrokken in gele baksteen die beneden als hoge plint in het zicht is gelaten en voor het overige geheel is witgepleisterd; bij de winkels en werk/bergplaatsen zijn de hoeken boven afgerond, welke ronde vorm wordt herhaald in de balconnetjes boven de ingangen van de woningen aan de korte verbindingsstraatjes en in de pijlers van de overigens blauw-stalen tuinhekjes.

Voor het overige bezitten de woonreeksen geheel uniform ingedeelde gevels, met doorlopende vensterstroken in - boven geelgeverfde - houten kozijnen en beneden enigszins verdiept aangebracht in grijze kozijnen, onderbroken door de steeds gekoppeld geplaatste deuren aan beide lange zijden, en met geheel blinde korte eindgevels; alleen de woningen aan de Korte Lindtstraat zijn als vrijstaande woningen gebouwd, in geheel vergelijkbare trant ten behoeve van zeer grote gezinnen - alle overige zijn in meerdere woningen omvattende bouwstroken opgenomen.

De doorzichten naar de achterterreinen zijn telkens afgeschermd door bakstenen muurtjes met blauw-roosterhek.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 329885. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)