Beilen V 379
Terhorst 7, 9411 TR te Beilen

Inleiding

BOERDERIJ gebouwd rond 1870 in een ambachtelijk traditionele stijl. De boerderij is een voorbeeld van het hallehuistype met zijbaander; voor het woongedeelte staan een karakteristieke rij lindebomen. De bescherming betreft de hoofdvorm en omvat niet de bijgebouwen.

Omschrijving.

Boerderij met een constructie van ankerbalkgebinten en gevels in baksteen opgetrokken en gedekt door een afgewolfd rietdak met gevlochten stronok; schoorsteen in de nok. Gevelopbouw woonhuis met 6-ruits schuiframen afgedekt door een rollaag; 2-ruits zolderramen in de kopse gevel. Noordgevel met klein venster; een kelderraam en een 6-ruits opkamerraam. Baander in de zuidelijke zijgevel.

Waardering

Boerderij van architectuurhistorisch belang vanwege de vormgeving en het materiaalgebruik. Vanwege de ligging en de samenhang tussen bebouwing en erfbeplanting ook van stedebouwkundig belang voor het gehucht Ter Horst.