468616 - Huize Dennenrode
Bij Zwiggelterweg 4, 9414 TN te Hooghalen

Inleiding

SCHUUR behorend bij het complex 'Huize Dennenrode' en ontworpen in 1922 door de Rotterdamse architect Michiel Brinkman in een expressionistische stijl, in opdracht van de Rotterdamse graanhandelaar A.M. van Dusseldorf Pz.

Omschrijving.

Op rechthoekige grondslag en in baksteen opgetrokken verdiepingloos gebouw gedek door een rieten schilddak met rode vorstpannen en een schoorsteen tegen de oostelijke nokhoek. Zuidgevel met dubbele opgeklampte deuren en aan weerszijden een gekoppeld venster met horizontale roedeverdeling. De noordgevel heeft rondvensters met stijl en drie horizontale roeden; boven de rondvensters wipt het rietdak even op. Meer oostelijk zijn de gevels ingedeeld met opgeklampte deuren ramen met vast kalf.

Schuur van cultuurhistorisch belang als essentieel onderdeel van het complex 'Huize Dennenrode'.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Schuur(L)