Ruinerwold M 349
Dokter Larijweg 41, 7961 NM te Ruinerwold

Omschrijving

Op aan wegzijde door 19e eeuwse gietijzeren hek afgescheiden erf gelegen door vier geschoren linden overschaduwd 19e eeuws boerderijcomplex, bestaande uit hoofdgebouw met aangebouwde bijschuur, losse schuur en bakhuis.

Het hoofdgebouw gedeeltelijk onderkelderd en gedekt door een rieten wolfdak met toef en twee schoorstenen aan voorzijde en uilebord aan achterzijde; spatlijst; staafankers; vlechtingen. Zesruitsschuifvensters, deur met sierroosters en bovenlicht en vierruitszoldervensters in de voorgevel; vijftienruitsschuifvensters en deuren met bovenlicht in de zijgevels.

Het bedrijfsgedeelte met achterbaander voorzien van baanderdeuren waarnaast loopdeur met zesruitsbovenlicht, staldeuren en stalvensters met gietijzeren tracering.

Aangebouwd op bakstenen plint rustende houten schuur onder rieten wolfdak; op het erf losse houten schuur onder rieten zadeldak en stenen bakhuis onder pannengedekt zadeldak met schoorsteen met bord; de detaillering gedeeltelijk gewijzigd.