Simpelveld K 226
Baneheiderweg 36, 6351 JR te Bocholtz

Omschrijving

Uit ca. 1750 daterend, aan een zijweggetje van de Banerheiderweg gelegen VAKWERKHUIS op rechthoekige plattegrond, onder verdieping en onder met blauwe muldenpannen gedekt zadeldak.

De zes vakken lange voorgevel heeft met leem gevulde vakken, een zwarte plint, zwart stijl- en regelwerk met hakmerken over de verbindingen, twee kleine vensters en twee deuren.

De zij- en achtergevel(s) zijn voorzien van een bakstenen klamp, witgeverfd met zwarte plint, en van spaarzaam aangebrachte kleine lichtopeningen.

Vanwege de constructie, de hoofdvorm en de bescheiden gevelopeningen een vrij gaaf en representatief voorbeeld van 18e eeuwse vakwerkbouw en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)