Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
46926
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82830/178
Kadastrale aanduiding
Tubbergen E 1981
Hooidijk 35, 7661 RA te Vasse

Omschrijving

Mooi aan een zandweg tussen hoog geboomte gelegen eind 19e-/begin 20e-eeuwse traditionele oosttwentse BOERDERIJ. De boerderij vormt een geheel met de aan de overzijde van de zandweg gelegen eveneens beschermde eind 19e-/begin 20e-eeuwse schuur Hooidijk 37.

Uit baksteen opgetrokken boerderij met middenlangsdeel onder een met pannen gedekt zadeldak tussen met hout beschoten topgevels, waaronderlangs een rand even uitgemetselde tandlijstjes; schoorsteen op de scheiding van woon- en bedrijfsgedeelte; windveren met stiepeltekens in de vorm van een rijksappel; staafankers.

In de voorgevel twee rechtgesloten vierruitsramen, lichtgetoogde opgeklampte deur met bovenlicht en twee dito zesruitsschuiframen; in de achtergevel teruggeplaatste dubbele deeldeuren onder kofbogig-gesloten overhuiving; onder de overhuiving respectievelijk in de zijbeuken rechtgesloten staldeuren. De detaillering der zijgevels, met uitzondering van de staldeuren en de vierruitsvensters, niet meer oorspronkelijk.

Eind 19e-/begin 20e-eeuwse boerderij van belang wegens de mooie ligging, de traditionele oosttwentse architectonische vormgeving en de relatie tot de eveneens beschermde ertegenover gelegen schuur.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M)