Tubbergen E 1849
Tegenover Hooidijk 35, 7661 RA te Vasse

Omschrijving

Mooi aan een zandweg tussen hoog geboomte gelegen eind 19e-/begin 20e-eeuwse oosttwentse VAKWERKSCHUUR.

De schuur vormt een geheel met de aan de overzijde van de zandweg gelegen eveneens beschermde eind 19e-/begin 20e-eeuwse boerderij Hooidijk 35.

Grote schuur bestaande uit houtconstructie met ankerbalkgebintstellen en baksteenvullingen, gedekt door een vrij hoog opgaand met pannen belegd zadeldak tussen twee met hout beschoten topgevels met aan de achterzijde overstek en aan de voorzijde overstek en hooiluik; windveren; gesneden stiepelteken; vlechtingen langs de geveltoppen; spatlijst. De voorgevel uitgerust met teruggeplaatste dubbele opgeklampte inrijdeuren, te weerszijden waarvan de staldeuren; de zesruitsvensters niet oorspronkelijk. De achtergevel op dezelfde wijze uitgerust, de inrijdeuren echter niet teruggeplaatst. In de zijgevel opgeklampte staldeuren en vierruitsstalramen.

Grote eind 19e-/begin 20e-eeuwse vakwerkschuur van belang wegens de mooie ligging, de traditionele oosttwentse architectonische vormgeving en de relatie tot de eveneens beschermde ertegenover gelegen boerderij.