Utrecht A 4659
Van Asch van Wijckskade 5, 3512 VN te Utrecht
Van Asch van Wijckskade 5 A, 3512 VN te Utrecht
Van Asch van Wijckskade 6 BS, 3512 VN te Utrecht
Van Asch van Wijckskade 6, 3512 VN te Utrecht

Omschrijving

Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend blokvormig pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak, uitgevoerd in streng neo-classicistische trant. De gevel aan de Van Asch van Wijckskade bevat beneden diepterugliggende schuifvensters (zonder roedenverdeling) en dito ingangsdeuren, gekoppeld, met geprofileerde omlijsting, in het midden, op de verdieping zelfde vensters, doch voorzien van een omlijsting, de tweedelige mezzaninovensters terugliggend. Kop- en achtergevel in vrijwel dezelfde trant, met omlopende cordonlijsten en gegroefde kroonlijst.

Pand, als hoekpaviljoen deel uitmakend van de door J.D. Zocher ontworpen stadsaanleg ter plaatse van de v.m. stadswallen van kenmerkende streng-neoclassicistische architectuur.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis