Utrecht A 2954
Utrecht A 3933 A1
Utrecht A 3933 A3
Van Asch van Wijckskade 15 C, 3512 VP te Utrecht
Van Asch van Wijckskade 15 B, 3512 VP te Utrecht
Van Asch van Wijckskade 15 A, 3512 VP te Utrecht

Omschrijving

Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt zadeldak, uitgevoerd in streng neo-classicistische trant. De benedenverdieping bevat diepterugliggende T-vensters en een ingang met geprofileerde omlijsting, op de verdieping vier schuifvensters zonder roedeverdeling, met geprofileerde omlijsting, met daarboven de tweedelige, diepterugliggende mezzaninovensters en voorts tussen de verdiepingen cordonlijsten en afgesloten met een gegroefde kroonlijst, evenals de achtergevel, die voorts tweedelige, diepterugliggende mezzaninovensters bevat.

Pand, als gedeelte van een middenpaviljoen deeluitmakend van de door J.D. Zocher ontworpen stadsaanleg ter plaatse van de v.m. stadswallen, van kenmerkende streng-neoclassicistische architectuur.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)