Hoofdweg 15, 9333 PA te Langelo

Omschrijving

Wat betreft materiaalgebruik en detaillering traditionele laat 19e-eeuwse (ca. 1875) BOERDERIJ van het kop-romptype. Het uit baksteen opgetrokken woonhuis wordt gedekt door een afgewolfd zadeldak met geglazuurde golfpan; twee schoorstenen; eenvoudige goot op klossen; kelderramen met diefijzers; lichtgetoogde zesruits schuiframen, tweeruits zolderramen. De schuur wordt gedekt door een rieten schilddak met uilebord aan voorzijde; voorgevel met inrijdeur waarnaast een gietijzeren rondvenster; voor het overige getoogde vierruits stalramen, stal- en (deels tot raam verbouwde) mestdeuren.

Boerderij van architectuurhistorisch, typologisch en stedebouwkundig belang.