Utrecht C 7172
Utrecht C 7173
Nieuwekade 201, 3511 RW te Utrecht
Nieuwekade 211, 3511 RW te Utrecht
Nieuwekade 215, 3511 RW te Utrecht
Nieuwekade 217, 3511 RW te Utrecht

Omschrijving

Midden 19e eeuws, blokvormig pand, onderkelderd en met verdieping onder omlopend pannen schilddak met dakkapellen; in het midden voorzien van een ingang met eenvoudige omlijsting, en voorts is de voorgevel voorzien van schuifvensters zonder roedeverdeling, waarvan de onderkanten aansluiten op doorlopende cordonlijsten, en afgesloten door een omlopende kroonlijst met tandlijst. De rechterzijgevel - eertijds tussengevel - is blind, de achtergevel gepleisterd.

Te linkerzijde aangebouwd een laag koetshuis, geheel gepleisterd, onder afgeplat zadeldak met een door vier rondboogvormig afgesloten vensters en deuren onderbroken cordonlijst, en afgesloten met een rechte gootlijst.

Twee panden, deeluitmakend van de door J.D. Zocher ontworpen stadsaanleg ter plaatse van de v.m. stadswallen.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis