46974 - Duivenvoorde
Voorschoten B 2067
Bij Laan van Duivenvoorde 4, 2252 AK te Voorschoten

Omschrijving

TERRAS MET AANSLUITENDE BRUGGEN. Toegangsweg naar het kasteel, omstreeks 1840 naar een uit 1839 daterend ontwerp van de Engelse architect Thomas J. Donaldson aangelegd in de vorm van een terras voor de voorgevel en twee te weerszijden aansluitende bruggen met drie bogen elk.

Bruggen en keermuur van het terras van baksteen, de laatste voorzien van drie verdiept liggende lagen. Zandstenen afdekplaten waarop in Engeland vervaardigde gietijzeren leuningen tussen vierkante zandstenen sokkels, geplaatst boven naar voren springende gedeelten in de brug- en terrasmuren en bekroond door 16 gebeeldhouwde zandstenen vazen in de trant van Daniel Marot (XVIIIa) waarschijnlijk afkomstig uit de formele parkaanleg.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen