Boxtelseweg 26, 5261 NE te Vught

Huize "Weltevreden". Gepleisterd, vroeg 19e eeuws dubbel pand, bestaande uit:

-een zuidelijk, drie vensterassen breed, bouwblok met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak; gevels afgesloten met geprofileerde kroonlijst; op de begane grond vensters met 8-ruits schuiframen en blinden; op de verdieping vensters met 6-ruits schuiframen en blinden; in het midden van de voorgevel een brede dubbele deur met fraai snijlicht, het geheel omsloten door gecanneleerde pilasters afgedekt door kroonlijst met tandlijst.

-een wat lager noordelijk, vier vensterassen breed, bouwblok met hoekschoorstenen voorzien van afdekplaat en op het midden van het dak een klokkestoeltje voor een luidklok; gevels afgesloten met geprofileerde kroonlijst, op de begane grond en verdieping vensters met 6-ruitsschuiframen en blinden; in de voorgevel aan de zuidzijde een smalle deur met snijlicht en daarboven op de verdieping een rond venster.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)