Meerssen K 222
Vliek 1, 6235 NR te Ulestraten

Omschrijving

TIENDSCHUUR. Rechthoekige in witgeschilderde rode baksteen opgetrokken tiendschuur met zwart geschilderde onderdorpel onder met grijze pannen gedekt wolfsdak, waarvan de dakschilden naar onderen iets uitzwenken. De tiendschuur dateert uit ca. 1800. Aan de ZO-zijde, waar de tiendschuur haaks omgaat in het oostelijke bouwhuis, bevindt zich een aanbouw onder lessenaarsdak, die onlangs ingrijpend is verbouwd. De kap van de twee-beukige tiendschuur bestaat uit dekbalkjukken met voetschoren.

De NW-gevel van de schuur vertoont aan de rechterzijde een korfboog-vormige poort met dubbele deuren en in de topgevel een rond venster. In de NO-gevel aan de linker zijde op de eerste verdieping een getoogd vensterkozijn. In de topgevel aan de ZO- zijde een rond venster. In de naar het huis en de binnenplaats gekeerde ZW- gevel van links naar rechts een venster, een deur, vier vensters en wederom een deur; genoemde vensters zijn van nieuwe ruitsindelingen voorzien.

Alle genoemde venster- en deurkozijnen van de teindschuur hebben hardstenen kozijnen.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.