Meerssen K 222
Vliek 1, 6235 NR te Ulestraten

Omschrijving

PIJLERS, HEK EN BALUSTRADE. Twee vierkante witgeschilderde rode bakstenen hekpijlers in Lodewijk XVI-stijl uit de tweede helft van de 18e eeuw, afgesloten door een monumentale geprofileerde mergelstenen bovenstuk met afdekplaat en bekroond door een vaasvormig ornamentstuk. De noordoostelijke pijler is door een korte witgeschilderde rode bakstenen muur met het hoofdgebouw verbonden. De pijlers omlijsten een 19e-eeuws dubbel smeedijzeren hek met spijlen met pijlpuntvormige bekroning. Aansluitend aan de zuidwestelijke pijler een 19e-eeuws spijlenhek op een onderdorpel van witgeschilderde rode baksteen, die het tracé van de straat Vliek volgt en die het parkgedeelte aan deze zijde naar de openbare weg afsluit.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D)