Meerssen K 134
Meerssen K 242
Ulestraten, BY Vliek 1

Omschrijving

MOESTUINMUREN. Rechthoekige 19e- of laat 18e-eeuwse moestuinmuren, die twee aan de ZO-zijde van de oprijlaan en aan de NW-zijde van de straat Vliek grenzende rechthoekige voormalige moestuinen gedeeltelijk omlijsten. Van de westelijke moestuin zijn de muren aan de NW- en NO-zijde door bakstenen pijlers met mergelstenen afdekplaten geleed, terwijl de scheidingsmuur tussen deze en de oostelijke moestuin vlak is afgewerkt. Aan de zijde van de oostelijke moestuin is deze scheidingsmuur van enkele steunpijlers voorzien. De muur aan de NO-zijde van de oostelijke moestuin is vlak afgewerkt. Van de muur aan de ZO-zijde van deze tuin is alleen het gedeelte, dat de tuin naar de Catharinastraat keert bewaard gebleven; deze keermuur zet zich aan de NO-zijde van de moestuinen nog een stukje langs de straatweg "Vliek" voort.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen