Meerssen K 222
Vliek 1, 6235 NR te Ulestraten

Omschrijving

BADHUISJE. Rustiek ornamenteel badhuisje op polygonaal grondplan uit de tweede helft van de 19e of het begin van de 20e eeuw. Wellicht werd het badhuisje in de jaren 1907-1908 door de tuinarchitect D. Tersteeg ontworpen. Het huisje, dat aan de zuidzijde van het eiland in de vijverpartij in landschapsstijl is geplaatst, bestaat uit een over het water uitgebouwd op twee houten pijlers rustend gedeelte op rechthoekig grondplan, overkapt door een rieten zadeldak en uit een hierop aansluitend 6-zijdig uitgebouwde centraalbouw op rode bakstenen onderdorpel onder rieten puntdak. De voorzijde is aan de over het water uitgebouwde zuid-gevel gesitueerd en is ingedeeld door een centraal aan deze zijde gelegen rechte deur met aan weerszijden een keperboog-vormig venster. In de beide zijgevels van dit gedeelte twee keperboog-vormige vensters.

In de twee naar het noorden gerichte zijden van de centraalbouw van het badhuisje een keperboog-vormig venster. In de hierop aansluitende zijden een recht deurkozijn. De gevels van het huisje zijn nog deels met verticale balkjes en met balkjes in visgraatmotief bezet.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.