Munkedyk 23, 8611 JP te Gaastmeer

Omschrijving

In 1875 uit rode baksteen opgetrokken deels onderkelderde friese STELP onder met blauwe pannen (Friese golf en Hollandse) gedekt schilddak met twee topschoorstenen met door siersmeedwerk bekroonde borden. De gevels worden verlevendigd door met blokgroef gepleisterde pilasters op gepleisterde plint, onderling hetzij door gootlijst hetzij door lichtgetoogde gepleisterde bogen met gedrukte voeg verbonden.

Het gedeeltelijk met blokgroeven gepleisterde woongedeelte heeft lichtgetoogde vensters, waaronder kelder- en opkamervensters; en waarboven een eenvoudige dakkapel. In linkerzij- en achtergevel hoefijzervormige stalvensters met en zonder stuc-omlijsting; zeer lange 19e eeuwse sierankers. Getoogde inrijdeuren met mandeur in rechterzijgevel.

Op het erf eveneens uit rode baksteen opgetrokken bijgebouwtje onder door gegolfde Friese pannen gedekt zadeldak met windveren en makelaars.