470905 - Vesting Buren
Buren D 732
Buren D 730
Buren D 733
Buren D 731
Buren, Wal Keelaff Poort/Tielse Poort

Omschrijving

WAL KEELAFF POORT - TIELSE POORT MET BAGIJNEPOORTJEEnigszins verlaagde ommuring, waarin even ten noorden van de Bagijnepoortje een sprong in het muurtracee van plm 4 m. De muur is t.o.v. het maaiveld buiten de muur plm 3 en een halve m (nabij de Tielse poort) tot plm 5 m (noordzijde) hoog.

Nabij het midden, in de as van de Weeshuisstraat, een gemetselde overwelfde doorgang ter breedte van 2,5 m (het Bagijnepoortje) met stenen trap naar de Bagijnesteiger aan de Korne.

Aan de stadszijde de omwalling, waarvan de kruin reikt tot een halve a 1 m onder de bovenkant muur.

Voorgelegen strook grond ter breedte van (oplopend van zuid naar noord) plm 10 a 40 m en gracht (de Korne) ter breedte van plm 10 m.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Omwalling