470905 - Vesting Buren
Buren D 801
Buren D 802
Buren D 989
Buren D 804
Buren, Wal Tielse Poort/Cokxpoort

Omschrijving

WAL TIELSE POORT - COKX POORTDe ommuring loopt vanaf de Tielse poort geleidelijk op van plm 1 tot plm 4 m t.o.v. het maaiveld (de berm) buiten de muur. Op plm 50 m van de Tielse poort een ongeveer vierkante muurtoren (plm 2 x 2 vierkante m), op kruinhoogte voorzien van een plm 1 m hoge borstwering; voorts nabij de zuidwestelijke hoek een zware plm 1 m brede steunbeer. Aan de stadszijde de omwalling, waarvan de kruin reikt tot even onder de bovenkant muur. Ter hoogte van de (geheel verdwenen) Steigerpoort een, via gemetselde trappen bereikbare, bestrate los- en laadplaats aan de Korne ter breedte van plm 10 m tussen twee keermuren, die haaks op de oever staan.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Omwalling