Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
473322
Complexnummer
473255 - Backenhagen
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82989/183
Kadastrale aanduiding
Ambt-Delden P 194
Bij Almelosestraat 14, 7495 TH te Ambt Delden

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 5: (Almelosestraat)BRUG MET HEK EN ZUILSOKKELS. Aan de oprijlaan aan de noordzijde van de gracht gelegen houten brug uit ca. 1910 met eenvoudige ijzeren balustrade, die aan de noordzijde door twee hardstenen zuilsokkels wordt beëindigd. De zuilsokkels zijn 8-zijdig van vorm en rusten op een vierkant/voetstuk, waarvan de verklimming naar de sokkel via een driehoekig overgangslid geschiedt. De sokkels worden door een rechthoekige afdeksteen met 8-zijdige pyramide-vormige bekroning afgesloten, met aan de voor(noord-)zijde links en rechts respectievelijk de inscriptie "BACKEN" en "HAGEN".

Aan de zuidzijde van de brug een dubbel siersmeedijzeren spijlenhek met twee vleugelstukken met spijlen. Het hek wordt aan weerszijden door een rode bakstenen vierkante pijler afgesloten, die door een hardstenen afgeplatte bolvormig ornamentstuk wordt bekroond.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 473255. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen