Ambt-Delden P 194
Ambt-Delden P 766
Bij Almelosestraat 14, 7495 TH te Ambt Delden

Omschrijving

BRUG ANNEX DAM MET HEK. Rechte rode bakstenen brug annex dam met rechte bepleisterde zijkanten, uit circa 1850. Deze zijkanten zijn door een naar de buitenzijden afgeschuinde hardstenen plaat afgedekt. Haaks midden op de brug een witgeschilderd dubbel smeedijzeren spijlenhek met vleugelstukken. Aan de zuidelijke aflopende zijkant van de brug wordt het hek door een smeedijzeren voluut beëindigd. Aan de noordzijde ontbreekt deze beëindiging thans.

Aan de oostzijde van de brug twee hardstenen conische naar boven licht uitzwenkende schampstenen uit het begin van de 20e eeuw.

De brug is over de ZO-zijde van de gracht gelegen en vormde voor circa 1900 de entree naar Backenhagen.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen