Noordenveld
Nietap

Inleiding

Evenwijdig aan de straat gelegen WOONHUIS gebouwd rond 1850 in een sobere classicistisch getinte baksteenarchitectuur. Aan achterzijde en zijgevels zijn wijzigingen toegevoegd die buiten de bescherming vallen.

Omschrijving

Op rechthoekige grondslag gebaseerd in baksteen opgetrokken woonhuis bestaande uit een bouwlaag met kap en gedekt door een steil schilddak belegd met geglazuurde hollandse pannen; schoorstenen (inmiddels zonder kap); een (vereenvoudigde) geprofileerde daklijst met gietijzeren goot. Symmetrische voorgevel met 6-ruits ramen; centraal gelegen paneeldeur met smeedijzeren sierrooster; rondboog bovenlicht; deuromlijsting; restanten van stoep met smeedijzeren kettingen en palen; gemetselde dakkapel met later aangebrachte topgevel.

Waardering

Woonhuis van cultuurhistorisch belang vanwege de typologie en van architectuurhistorisch belang vanwege de vormgeving waarbij tevens het belang van het object ten opzichte van de overige lokale architectuur betrokken moet worden.

JaJ.P. Santeeweg169312 PENietap
NeeJ.P. Santeeweg189312 PENietap