Bannerschultestraat 2, 7841 AC te Sleen
Bannerschultestraat 4, 7841 AC te Sleen

Inleiding

BOERDERIJ met een in tweeën bewoond woonhuis gebouwd rond 1890. De boerderij kent een oudere oorsprong. Het geheel is in traditionele stijl gebouwd. Niet oorspronkelijk zijn de dakkapel en het 4-ruits schuifraam naast de inrijdeur (beide uit 1953).

Omschrijving

Parallel aan de straat gelegen, op L-vormige grondslag gebaseerde boerderij opgetrokken in baksteen. De schuur, het oudste gedeelte, wordt gedekt door een L-vormig rietdak met gevlochten nok; twee schoorstenen. Voorgevel schuur met boogvormige inrijdeur met loopdeur; aan weerszijden een getoogd 4-ruits stalraam en rechts een rondboogvormige staldeur; negblokken en sluitstenen. Het dubbele woonhuis wordt gedekt door een afgewolfd zadeldak belegd met een zwarte hollandse pan; twee schoorstenen. Gevelopbouw in metselwerk en licht getoogde 6-ruits schuiframen met strekken en een eenvoudige opgeklampte deur met licht getoogd 2-ruits bovenlicht; staafankers. De kopse gevel bevat bovendien twee zoldervensters.

Waardering

Boerderij van cultuurhistorisch belang vanwege de bijzondere typologie als resultaat van een gegroeide situatie; van architectuurhistorisch belang vanwege de vormgeving, het materiaalgebruik en de zeldzaamheid.