478431 - Veenhuizer Marke
Esweg 5, 9341 AW te Veenhuizen

Omschrijving

Voormalige MESTVAALT-OVERKAPPING (thans in gebruik als kapschuur), behorende bij de in 1890 naar ontwerp van W.C. Metzelaar ontworpen boerderij van het middenhuis-type, geconstrueerd uit houten gebinten volgens het verbeterd Hollands spant en gedekt door een met pannen belegd zadeldak. Een der zijgevels en de beide topgevels hebben een gerabatte houten betimmering.

Waardering

Mestvaalt-overkapping van belang als essentieel en functioneel onderdeel van het boerderijcomplex tevens als onderdeel van architectonisch en typologische belang. Qua type zeldzaam en betrekkelijk gaaf.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)